jueves, 11 de junio de 2009

Programa 73_11/6/09: Continguts

Amics i amigues, aquí s'acaba el que es donava: la direcció de RTVE ha decidit eliminar l'Uns i Zeros de la seva graella de programes com a part d'un gir empresarial que afecta també a molts companys i companyes de Ràdio 4. De manera que aquesta d'avui és la darrera emisió del porgrama: una edició especial, amb poca paraula i molta música, on hem volgut regalar-vos una sel.lecció del que més ens ha agradat punxar durant aquesta temporada. Ha estat un plaer compartir nou mesos de música amb tots vosaltres. Fins la propera!

Fons sonors: "Oleva" / ø

Playlist
1. COH & RICHARD CHARTIER: "Bleak Is My Favourite Cliché"
2. RHYTHM & SOUND feat. JAH COTTON: "Dem Never Know (Sleeparchive Remix)"
4. THE BUG feat. WARRIOR QUEEN: "Poison Dart"
5. BRUCE SPRINGSTEEN: "Dream Baby Dream"





martes, 9 de junio de 2009

Programa 72_9/6/09: Continguts

"The Grandfather Paradox" és un recopilatori que vol sintetitzar 50 anys de pràctica minimalista en fronts musicals com el pop, el funk i la música electrónica. Una ambició potser excessiva per a una edició que, si fos realment rigurosa, hauria de ser de 10 volums com a mínim, però que queda parcialment solventada gràcies a una sel.lecció que, tot i no ser complerta, és molt encertada. Per exemple, perque, parlant de justícia, recupera la producció del pioner Conrad Schnitzler, i perque aposta per la vessant menys cómode del techno al incloure la referencial "Minus" de Robert Hood. I parlant de techno amb aspiracions experimentals, dediquem el segon tram del porgrama d'avui a "Midtown 120 Blues", el nou àlbum de DJ Sprinkles, pseudónim sota el qual el nostre vell amic Terre Thaemlitz analitza, desde el fons i la forma, la fenomenologia del house en tant que discurs íntimament lligat a la cultura gay. Menys filosófics però també força trencadors en l'aspecte musical són els preceptes estètics d'Isolée, el pare del microhouse. Amb els seu recent EP "Albacares" despatxem el programa d'avui.

Fons sonors: "Id" / Catastrophic Mermaids On Parade

Playlist
1. CONRAD SCHNITZLER: "Elektrocon 11"
2. ROBERT HOOD: "Minus"
3. DJ SPRINKLES: "Grand Central, Pt. II"
4. DJ SPRINKLES: "House Music Is Controllable Desire You Can Own"
5. ISOLÉE: "Les Andalouses"




jueves, 4 de junio de 2009

Programa 71_4/6/09: Continguts

Descolocats ens ha deixat "(Another) Stunt", el darrer EP de Giuseppe Ielasi. Lluny, molt lluny de la seva estètica més coneguda —una interessant trobada entre la improvisació guitarrística i l'ambient digital—, el nou disc de l'italià es centra en la manipulació del tocadiscs donant peu a un treball força rítmic i a mig camí entre el dj de hip-hop i el turntablista d'avantguarda. Igualment sorprenent, tot i que menys, és el debut de Pillowdiver, "Sleeping Pills", un disc que s'inscriu dins una nova ona d'ambientalistes que mostren prous elements en comú com per poder començar a contemplar la possibilitat d'una sensibilitat generacional: fons repetitius d'extrema senzillesa, grabacions de camp, incisos de guitarra i una atmósfera global que delata una clara filiació amb el post-rock. Exactament la mateixa fórmula és emprada per St Kilda al seu EP homónim i pels també debutants 36 a "Hypersona". 

Fons sonors: "Raid System" / Broken Haze

Playlist
1. GIUSEPPE IELASI: "Part 1"
2. GIUSEPPE IELASI: "Part 5"
3. PILLOWDIVER: "Twenty-Seven"
4. PILLOWDIVER: "Twenty-Nine"
5. ST KILDA: "Clutching at Straws"
6. 36: "Hypersona"




martes, 2 de junio de 2009

Programa 70_2/6/09: Continguts

El recopilatori és el format rei en la difusió de la música electrònica. L'antologia sempre ha estat la millor via d'accès a un estil, una marca o un conjunt d'artistes. Avui, amb l'excès d'informació que ens ofega, i amb una escena obviament saturada, el recopilatori guanya més relevància que mai perque es revela, també, com un filtre fonamental per no perdre el temps, els diners i/o la paciència. El format s'ha adaptat als temps presents, i així ens trobem amb objectes com "[Parvo] Art", que reuneix els contactes més interessants fets via MySpace pels responsables del segell domèstic alemany del mateix nom. O amb no-objectes, com l'antologia digital "File Under Dub #1", formidable mostra de dub-techno contemporani a càrrec del netlabel Instabil. Per acabar, tornem a les arrels tradicionals del format amb "Musique pour Statues Menhirs", doble CD publicat per la marca francesa Arbouse i amb una alineació amb el bó i millor de cada casa.  

Fons sonors: "The Eyes of a Night Town" / Bristle Weather

Playlist
1. THE BOATS: "George Herbert Leigh Mallory"
2. RIM: "Here Are Gold Mines"
3. VECTREC: "Wavelength"
4. DUBATECH: "Phloem"
5. JOHN HUGUES: "BC Drone"
6. RAFAEL ANTON ISARRI: "Still"